10 Haziran 2014 Salı

İlk Dizim

      İlk dizim TRT 1 'deki Saraydaki Mücevher di. Kore dizilerine başlama nedenim.. Tarihi dizi olmasına rağmen sıkıcı ve bunaltıcı bi yanı yok ama sürekli saray içindeki hırs uğruna dönen entrikalar bitmek bilmiyor ki bu olaylar hep asıl kızımız olan Jang Geum Seo 'nun ve sevdiklerinin başına geliyor.. Şimdi de diziden bir kaç karakter tanıtımı yapalım. ..
Jang Geum Seo ( Lee Young Ae )
Küçük yaşta hem annesini hem de babasını kaybetti ki babasının ölümüne yanlışlıkla onun muhafız olduğunu söylerek neden oldu. Annesi saray hanımıydı ve iftiraya kurban gitti o da. Jang Geum'unda saray hanımı olma nedeni de annesinden dolayıdır. 
Jung Ho Min ( Ji Jin Hee )
İşte asıl yakışıklı oğlanımız... Kızımıza her olayında yardım eden ve kızımızın peşini bırakmayan oğlanımız.. Hatta kral ile kızımız için ok yarışmasına girebilecek kadar cesur bir karakter. . Aşkı uğruna kral tarafından sürgüne bile gönderilmeye razı olan bi insan..
Geum Yong Choi ( Hong Ri Na )
Bu kızımız da küçüklüğünde Jang Geum 'un yakın arkadaşlarından olan daha sonraları halası yüzünden arkadaşlığını kesmek istemese de mecbur kalan bi karakter ama aslında kesin olarak Jang Geum'u düşmanı olarak görmeye başlaması Jung Ho Min 'e olan sevdasındandır. Ve ilerleyen zamanlarda Jang Geum ' un yemek yeteneklerini bile kıskanmaya başlayacaktır.. 
Lady Han Baek Young ( Yang Mi Kyung (sol))
Lady Choi Seung Geum ( Gyeon Mi Ri (sağ))
Küçüklüklerinde Jang Geum ' un annesi, Lady Han ve Lady Choi çok yakın arkadaşdılar. Jang Geum ' un annesi Lady Choi 'nin kraliçeye yaptığı ( tabi Lady Choi de halası tarafından görevlendiriliyor tıpkı kendi yeğenine yapacağı gibi.) tezgahı görür ve bundan dolayı iftira atılıp zehir ile ölüme terkedilir..
İlerleyen zamanlarda Lady Han ile Lady Choi başkahyalık için yarışma düzenlenir. Tabi yıllardır süregelen Choi ailesi kahyalığı elde edebilmek için birçok komplo düzenler. Ve sonunda gerçekten bu komplolara Lady Han ve Jang Geum maruz kalıp sürgüne gönderilir ve bu yolculuk sırasında Lady Han ölür..
Lee Yeon Saeng ( Park Eun Hye )
Dizimizin sulugözü ve bir o kadar da sevimlisi.. Bu yönüyle kralı bile etkileyip cariyesi olan kızımız. . Jang Geum ' un en yakın arkadaşı. Kendi hocasını ölüme gönderen Lady Choi ve Geum Yong' a kralın çocuğuna hamile olduktan sonra gücünü elde edince onlarla oyun oynaması en komik sahnelerdendir zaten ki izleyince sizde güleceksiniz..
Jang Deok Ya ( Kim Yeo Jin )
Lady Han 'dan sonra Jang Geum ' un hocaları arasından en sevdiğim hocası. Her ne kadar ilk başlarda katı ve paracı bi insan olarak gözüksede aslında bir amacı olan bi kadın.. Ve sürgüne gelen Jang Geum ' un saraya geri dönebilmesi için ona öğretmenlik yapıp hemşire olmasına yardım eden karakter.. 
Shin Be ( Han Ji Min )
Hemşirelik okulunda Jang Geum ' un en yakın arkadaşı olan karakter. 
Kraliçe 
Dizideki en sevdiğim 1 numaralı karakter.. Görünüş, konuşma, davranış, karakter vb birçok özelliğini çok beğeniyorum. Hele Jang Geum ' a iyi davranıp O'na yardımcı olması (her ne kadar diğerleri bu durumda Jang Geum ' a cephe alsada) ... 
Kral ( Im Ho )
O zamanlardaki cariye sistemini zaten biliyoruz.. Lakin burdaki kral da Jang Geum' u her ne kadar istese de onu kendi cariyesi yapamayan bir kral görmekteyiz(her ne kadar o zamanda böyle bir şey imkansız desekte dizi icabı sonuçta).
Bayağı uzun oldu tanıtayım derken kendimi kaybettim :D Neyse bugünlük bu kadar.. Belki çok eski ve izleyenleri çoktan olmuştur ama yinede kendi izlediklerimi paylaşmayı düşündüğüm için sırayla gideceğim.. ^_^  
Bu 54 bölümlük diziyi izlemek istiyorsanız size bu siteyi tavsiye ederim hem cepten en rahat olanı da bu bende kullanıyorum... http://www.asyafanatikleri.com/saraydaki-mucevher-1-bolum-izle.html















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder